Zaak Edmund Quincy Muntslag vandaag op de rol
26 Sep 2013, 13:00
foto


Edmund Quincy Muntslag die wordt beschuldigd van samenzwering met Dino Bouterse zal naar verwachting vandaag voor politierechter Marcia Ayers-Caesar verschijnen. Hij zou samen met Dino, cocaïne hebben gesmokkeld naar de Verenigde Staten van Amerika (VSA). Muntslag is op basis van een voorlopig arrestatiebevel op 29 augustus aangehouden in Trinidad en Tobago.

De 29-jarige verdachte wordt bijgestaan door advocaat Keith Scotland. De VSA die om zijn uitlevering verzoekt, wordt in de rechtszaal vertegenwoordigd door de advocaten Jagdeo Singh en Netram Kowlessar, hoofd van het Centraal Bureau van de procureur-generaal.

Muntslag is samen met Dino Bouterse aangeklaagd in een federale rechtbank in het Southern District van New York voor drugshandel. Volgens de Amerikaanse aanklacht reisde Muntslag op 25 juli naar Suriname om de transport van tien kilo cocaïne naar de VSA te regelen. Op 27 juli zou Dino volgens de aanklacht "er voor hebben gezorgd dat een koffer met daarin tien kilo cocaïne vanuit Suriname aan boord van een commerciële vlucht naar het Caribisch gebied werd getransporteerd."

Op Trinidad is Muntslag gearresteerd door ambtenaren van het instituut tegen Georganiseerde Drugs- en Vuurwapenmisdaad. Hij zou in Trinidad op doorreis zijn naar een ander land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May