Venezuela versoepelt import basisgoederen
26 Sep 2013, 11:00
foto
Basisgoederen in Venezuela zijn in de afgelopen periode schaars. (Foto: Reuters)


De Venezolaanse regering gaat de import van basisgoederen, die in de afgelopen periode schaars waren, vergemakkelijken. Zij heeft daartoe maatregelen getroffen. Vorige week heeft de regering een fabriek die toiletpapier maakt, overgenomen.

Vicepresident Jorge Arreaza zei dat de regering minder bureaucratisch is voor bedrijven die bereid zijn om voedsel, toiletartikelen en mechanische onderdelen te importeren. De regering heeft "gewetenloze handelaren" er van beschuldigd dat ze proberen om haar linkse beleid te ondermijnen. De huidige invoerdocumenten zijn automatisch verlengd tot het einde van het jaar.

Ook heeft Arreaza aangekondigd dat de regering de importeurs makkelijker toegang zal geven tot buitenlandse valuta. President Nicolas Maduro heeft de maatregelen goedgekeurd kort nadat hij woensdagochtend terug was van een officieel bezoek aan China.

Maduro zou van Beijing rechtstreeks vliegen naar New York waar hij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zou toespreken. In plaats daarvan vloog hij via Canada naar Caracas. Maduro zei dat hij zijn bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika had afgezegd om veiligheidsredenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May