SRD 180 miljoen begroot voor woningbouw in 2014
26 Sep 2013, 09:00
foto


In de ontwerpbegroting van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de regering voor het komende jaar ruim SRD 180 miljoen uitgetrokken voor de bouw van woningen. Hiervan is SRD 110 miljoen afkomstig van leningen die zijn gesloten, onder andere met de Eximbank in China.

"Als onderdeel van de te bouwen 18.000 woningen zullen er gedurende het begrotingsjaar 2014 diverse woningen worden gebouwd in de diverse districten. Hiertoe zullen met zowel het nationale als het internationale bedrijfsleven samenwerkingsverbanden worden aangegaan", staat in de ontwerpbegroting van OW.

OW wijst er op dat het landelijke woningbouwprogramma als doel heeft om de woningnood voor een belangrijk deel op te lossen. Om invulling te geven aan het landelijke karakter zijn verschillende gebieden geïdentificeerd. Een van deze gebieden is een stuk land van ongeveer 37 hectare in Wageningen. Dit gebied dient eerst bouw- en woonrijp gemaakt te worden. Hierna zullen volgens OW op deze locatie circa zeshonderd woningen worden opgezet.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May