Suralco zal eerder afstand doen van delen concessies
26 Sep 2013, 01:00
foto


"Hoewel de bauxietconcessies pas in 2025 en 2033 verlopen, is Suralco bereid op korte termijn afstand te doen van het recht op delen van het concessiegebied. Dit proces wordt met de Staat voorbereid." Dit deelt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) mee in de ontwerpbegroting voor 2014.

Na afronding in 2013 zal een begin worden gemaakt met de structurele gefaseerde beëindiging van het recht op exploitatie. "Aan de vrijgekomen gebieden kan dan een nieuwe bestemming worden gegeven. Delen hiervan zullen worden bestemd voor bebouwing en bewoning", stelt NH.

Om de levensduur van de Paranam aluinaarde plant te verlengen, is aan Suralco het recht tot exploratie verleend in nieuwe gebieden in de districten Commewijne en Marowijne. De exploratiewerkzaamheden zullen volgens NH het komende jaar worden voortgezet. De ontwikkeling van de Lelydorp I bauxietmijn, uitbesteed aan Boskalis voor US$ 175 miljoen loopt vlot. De eerste ertsleveringen zijn begonnen in mei dit jaar. De planning is dat deze mijn tot 2015 erts zal leveren aan de raffinaderij. Het aantal arbeiders (vast en contractors) dat in 2014 werkzaam zal zijn in deze sector wordt door NH geschat op 1750.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May