Schoolgaande moeders leren een vak
25 Sep 2013, 05:00
foto
Directeur John Sandriman reikt een certificaat uit. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Een veertigtal scholieren moeders heeft zich de afgelopen weken toegelegd op het leren van een vak. Dit is mogelijk gemaakt door het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken, die het Project Scholieren Moeders (PSM) in samenwerking met United Nations Population Fund (UNFPA), uitvoert. De tienermoeders hebben naast een vak, ook vaardigheden aangeleerd, die hen weerbaar moeten maken in de samenleving. De training werd afgesloten met een certificaat-uitreiking.

De jonge moeders konden in de periode van 9 tot en met 20 september verschillende trainingen met betrekking tot uiterlijke verzorging volgen. Deze trainingen bestonden uit: haarverzorging, pedicure, manicure & acryl en gezichtsverzorging. Voor elke training waren tien meisjes geregistreerd. In totaal zijn veertig jonge meisjes in de gelegenheid gesteld zich te bekwamen, deelt Sport- en Jeugdzaken mee.

De meisjes in het Project Scholieren Moeders zijn van GLO en VOJ niveau. De vaktrainingen zijn bedoeld voor het verbeteren van hun positie om te komen tot maximale ontplooiing om een beter economisch bestaan te leiden. Rita Harlequin-Graauw van het Onderdirectoraat Jeugdcentra gaf aan dat het een bijzonder moment is en was de UNFPA bijzonder erkentelijk voor de gelegenheid die is gecreëerd voor de tienermoeders.
De certificaatuitreiking vond op maandag 23 september plaats in Hotel Krasnapolsky.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May