'Uitstuif' om vakantieschool gezellig af te sluiten
24 Sep 2013, 21:00
foto
Kinderen worden geschminkt tijdens de 'uitstuif'. (Foto: René Gompers)


Ruim 1500 kinderen uit verschillende districten hebben dinsdag deelgenomen aan de tweedaagse afsluiting van de vakantieschool. Vandaag was de eerste dag van de 'uitstuif' in het Flamboyant Park.

De kinderen hebben zichtbaar genoten van de activiteiten. De rij naar de trampoline was erg lang. Geduldig wachtten de kinderen hun beurt af om naar hartenlust te mogen springen. Onder de groene tent naast de trampoline is het ook erg druk geweest. Jongetjes grijnzen breed wanneer ze van een soldaat een helm mogen opdoen. Iets verder laten een paar stoere jongens wat staaltjes zien bij een voetbalwedstrijd. Behalve sport en spel waren er ook demonstraties en educatieve activiteiten in Flamboyant Park.

Normaal voordat de vakantieschool begint, is er eerst een instuif. De kinderen uit de verschillende buurten kunnen dan kennis met elkaar maken, legt Harriette Melcherts, voorzitter Platform van Buurtorganisaties uit. Er zijn 22 buurtorganisaties gebundeld in het Platform. De afsluiting wordt in samenwerking met onderdirectoraat Jeugdzaken gehouden. "Dit jaar hebben we vanwege omstandigheden geen instuif kunnen doen. We hebben besloten om dan een tweedaagse uitstuif te houden", legt Melcherts uit. "Deze dag is voor ons en de kids. Woensdag sluiten we de vakantieschool af met de minister en andere hoogwaardigheidsbekleders."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May