Voorbereiding IGS-Spelen in volle gang
24 Sep 2013, 23:00
foto
Minister Ismanto Adna doet mededelingen over de IGS-Spelen. (Foto: Sport & Jeugdzaken)


De tweede fase van de Inter-Guyanese Spelen (IGS) 2013 wordt in Suriname afgewerkt. Deze wedstrijden vinden plaats van 18 tot 21 oktober. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een delegatie uit Guyana heeft samen met de Surinaamse commissie van IGS verschillende wedstrijd- en trainingslocaties geïnspecteerd.

“We zijn op schema. De Ismay van Wilgen sporthal ziet er professioneel uit en voldoet aan de eisen. De zwemwedstrijden worden gehouden in Parima", zegt Wilfred Gallant, woordvoerder van de IGS-commissie. Hij geeft aan dat er alleen wat aandacht besteed moet worden aan de atletiekbaan in het André Kamperveen stadion. Er moeten enkele technische zaken in orde worden gemaakt. Het gaat om de discusring en de faciliteiten die nodig zijn bij ver springen.

120 personen uit Guyana
“We verwachten zo een 120 personen uit Guyana. Deze groep omvat dan de sporters, trainers, begeleiders en fysiotherapeuten. In alle sportonderdelen doen zowel de meisjes als jongens mee. Voor deze gasten zijn de logistieke voorbereidingen al in orde”, zegt de IGS-publiciteitsman. Volgens hem moet geld geen probleem zijn. Deze middelen zijn al begroot. “Het is alleen nog een kwestie van de ambtelijke weg volgen voor goedkeuring bij de raad van ministers en autoriseren”.

Deze spelen zijn voor jongens en meisjes onder de 19 jaar die schoolgaand zijn. “Deze wedstrijden worden niet alleen voor het sportcontact georganiseerd, maar ook voor het sociaal contact, zodat de twee landen elkaars cultuur beter leren kennen”, deelt Gallant mee. Basketbal, volleybal, zwemmen en atletiek zijn enkele onderdelen waarop de jongeren strijd zullen leveren. Gallant geeft aan dat Frans-Guyana gewoonlijk meedoet aan dit toernooi. Het is de tweede keer dat dit land niet van de partij is.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May