Presidentieel cabaret
24 Sep 2013, 08:00
foto


Tja, wat een zonde van de afgelopen drie jaren dan, waren mijn eerste gedachten toen ik begreep dat de president van ons land bezig is geweest via een radiostation welteverstaan, de problemen van het volk te inventariseren. Betekent het dan dat de president zich tot nu toe niet bewust is geweest van de noden van het volk terwijl hij zichzelf de nickname ‘volkspresident’ heeft toebedeeld of betekent het dat de president weet dat de arrestatie van zijn zoon voor drugssmokkel en wapenhandel hem heeft beschadigd en hij dus probeert aan damage control te doen? Of betekent het dat de president, ondanks de zichzelf toebedeelde nickname van ‘volkspresident’, dusdanig onzeker is geworden over zijn imago dat hij zich genoodzaakt voelt vanaf nu tot naar de verkiezingen van 2015, rendez-vous’ te organiseren met zijn eeuwige metgezel (en zoals een advocaat hem typeerde, buikspreker) en perscheffie?

Persoonlijk ben ik overtuigd dat het antwoord op deze vragen een combinatie van factoren is. In herinnering dient gebracht te worden dat president Bouterse in DNA verkozen kon worden vanwege woordbreuk, (zo u wilt verraad) van de DNA-leden uit A Combinatie die hun eigen weg opgingen naar alle waarschijnlijkheid met medeweten van Ronnie Brunswijk. Indien iedereen zich had gehouden aan de afspraken zou de president niet in DNA zijn verkozen en was de weg naar de verenigde volksvergadering een feit geweest waar de NDP niet de meerderheid bezat. Het is dus absoluut een leugen indien iemand beweert dat het volk aan de NDP regeermacht heeft toebedeeld want als we de verkiezingsuitslag in ogenschouw nemen, heeft die partij/combinatie slechts 22 van de 51 DNA zetels in de wacht gesleept. Dat is geen gewone meerderheid, geen absolute meerderheid en geen gekwalificeerde meerderheid. Dus hoe en waarom de president zichzelf de nickname ‘volkspresident’ opplakt, is mij een raadsel. Waarschijnlijk ben ik net zo ‘dom’ als doctor Hans Breeveld, die overigens op een zeer correcte wijze het ‘uitstapje’ van de president richting ‘volk’ heeft besproken.

De president dient namelijk in de eerste instantie zijn verantwoordingsplicht in DNA na te komen of hij dat leuk vindt of niet. En naar mijn mening is deze president, die beweert volkspresident te zijn, wel zeer selectief in het uitkiezen van een medium waar hij zijn ei kwijt kan of is het dat dat station hem volledige ruimte biedt voor een ‘oratio pro domo’? Hoewel we niet veel anders zouden moeten verwachten van een president die in privé nog altijd moordverdachte is en samen met de zijnen er alles aan gedaan heeft om zichzelf amnestie te verlenen nog voor het duidelijk is geworden wat zijn precieze aandeel is geweest in de standrechtelijke executies (zo u wilt moord) van vooraanstaande burgers van dit land, heeft een deel van het volk verwachtingen van deze president.

Evenwel wordt het met de dag duidelijker dat de regering Bouterse/Ameerali niet in staat is tegemoet te komen aan de noden van dit volk. De beloofde 18.000 woningen zijn inmiddels een fata morgana gebleken, de criminaliteit (met name berovingen met geweldpleging) is in vol galop, het monetair beleid is, tot op de wortel, wankel, de uitgaven van de overheid liegen er niet om en geldverkwisting is troef. Daar komt nog bij kijken dat ministers die bullebakken maken in DNA hun eigen personeel op een schandalige wijze publiekelijk schofferen. Het volk krijgt een cabaret gepresenteerd waar nog eens de arrestatie van de zoon van de president voor criminele activiteiten bij komt kijken en de persoon van de president zelf contacten schijnt te hebben onderhouden met buitenlandse drugscriminelen en dat die telefoongesprekken vastgelegd zijn door de DEA…voorwaar een presidentieel cabaret van formaat.

Mr.drs.Sharmila Kalidien-Mansaram
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May