Amarshaktie twenty/20 cricket kampioen Suriname
22 Sep 2013, 22:30
foto
Het team van Amarshaktie met zijn kampioentrofee


De Amarshaktie Cricket Club uit Paramaribo heeft na een spannend eindspel het twenty/20 Guinness cricket kampioenschap van Suriname behaald. De landelijke finale werd zondagmiddag gehouden in Nickerie. British Indian Cricket Club (BICC) de twenty/20 cricketkampioen van Nickerie, moest zijn meerdere erkennen in Amarshaktie.

De wedstrijd werd gespeeld over 20-overs. Amarshaktie won de toss en ging aan bat. De club maakte 149 runs bij verlies van 7 wickets in 20 overs. Kevin Yadram van Amarshaktie werd topscorer met 42 runs; hij wist ook 3 wickets te pakken.
BICC ging vervolgens aan bat en heeft maar 143 runs kunnen maken bij verlies van 9 wickets in 20 overs. Topscorer bij BICC is geworden Julian Kidram met 53 runs. Robert Moore pakte 3 wickets. De umpires bij deze wedstrijd waren Mohamed Ali Nasrullah, Shamier Bhoelan en Ali Abdoelgafoer.

De wedstrijd begon omstreeks 12.00u en eindigde tegen 16.00u. Na de wedstrijd vond er gelijk de prijsuitreiking plaats waarbij Amarschaktie uitgeroepen werd tot kampioen van Suriname en BICC semikampioen. De beste batsman werd Julian Kidram van BICC, terwijl de beste bowler uit de gelederen van Amarshaktie kwam, Kevin Yadram. Guinnes stelde ook geldprijzen voor de kampioen beschikbaar. De voorzitter van de Surinaamse Cricket Bond, Raj Narain, reikte de kampioenstrofee uit.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May