Watson accepteert directeurschap RSA niet
23 Sep 2013, 00:00
foto
De directeur van Sportzaken, Michael Watson, (aan het hoofd van de tafel) tijdens een werkbespreking zondag over Inter-Guyanese Spelen. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Michael Watson, directeur Sportzaken, is niet van plan om de functie van directeur van de Regional Sport Academy (RSA) te accepteren. Minister Adna heeft aan Watson tijdens een onderhoud vrijdag meegedeeld dat op het hoogste politiek niveau het besluit al genomen is om hem in die functie aan te stellen. Watson zegt aan Starnieuws dat dit een degradatie voor hem betekent.

Watson zegt dat hij intussen ook de minister schriftelijk heeft laten weten dat hij RSA heel belangrijk vindt, maar dat een directeurschap van een departement niet te vergelijken is met de functie die hem aangeboden wordt. Hij is bereid om zijn krachten aan RSA te geven, maar niet in die functie. Hij had eerder ook aangegeven dat de directeur Sportzaken in het bestuur van RSA zitting moest nemen, maar dit is niet gehonoreerd.

Andere redenen
De directeur Sportzaken zegt dat hij zijn werk altijd naar eer en geweten heeft gedaan. Tot nu toe is uit niets gebleken dat hij niet goed zou functioneren en daarom vervangen dient te worden. Hij stelt dat de persoon die de leiding heeft van RSA aan de directeur Sportzaken moet rapporteren. Aannemen van de functie is zonder meer een degradatie.

Watson denkt dat er andere redenen zijn om hem te vervangen. Hij zegt deze kwestie niet te zullen aanvechten, maar heeft de minister voorstellen gedaan over zijn functioneren. Watson wil hierover nog niet uitweiden, omdat hij eerst een reactie van de minister afwacht. Aangezien hij nog niet formeel is ontheven uit zijn functie, heeft Watson zondag besprekingen gevoerd met de Guyanese directeur van Sportzaken over de Inter-Guyanese Spelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May