Dak familie Lelie vernietigd door rukwinden
21 Sep 2013, 20:53
foto
Het dak van familie Lelie is zaterdagmiddag verwoest door rukwinden. (Foto: Miriam de Graav)


Het dak van familie Lelie aan de Uranusstraat op Elisabethshof is zaterdagmiddag in zijn geheel weggerukt. "We waren net thuis toen het gebeurde. Er kwam een hevige rukwind, we hoorden een ruis en het dak belandde bij de achterburen op het erf", vertelt Erwin Lelie aan Starnieuws. Hij is wel gesterkt door de hulp die hij geboden heeft gekregen en de mensen die attentie hebben getoond.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de politie, en het ministerie van Openbare Werken zijn geweest, vertelt Lelie. Het NCCR heeft de schade opgenomen en heeft dekzeilen ter beschikking gesteld. "Het enige is dat wij zelf ervoor moeten zorgen dat de dekzeilen worden geplaatst. Maar dat is slechts gedeeltelijk gelukt, want je vind niet gelijk mensen die dat kunnen doen. Twee schoonzonen van mij zijn op het dak geklommen, maar ze hebben een deel kunnen bedekken omdat het al donker is geworden", zegt Lelie. Hij vindt dat NCCR ook zou moeten helpen om de zeilen te plaatsen, want het gaat om een noodsituatie.

Lelie hoopt dat het vanavond niet regent. Alle spullen op de bovenverdieping zijn nat geworden. "Maar ik heb voldoende steun gekregen. Een groep NPS'ers onder leiding van John van Coblijn is ook hier. Iedereen helpt en daardoor wordt je gesterkt", merkt Lelie op. De hevige regens zaterdagmiddag hebben voor behoorlijk wat overlast gezorgd. Diverse straten waren onder water gelopen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May