St. Vincentius voert kwaliteit behandeling op met CT-scan
21 Sep 2013, 22:00
foto
Toppers van St. Vincentius Ziekenhuis en Staatsolie directielid Glenn Sairras (links) ingenomen met CT-scan. (Foto: Raoul Lith)


Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft een eigen 64-slides CT-scan. Het apparaat is geschonken door Staatsolie en is de eerste CT-scan die eigendom is van een ziekenhuis in Suriname. Algemeen directeur Manodj Hindori vertelt dat in december 2012 de overeenkomst met Staatsolie getekend is. “De CT-scan is een onmisbaar apparaat in de diagnostiek van de patiënten, waarmee je veel nauwkeuriger de diagnose kan stellen. We willen niet meer sjouwen met patiënten naar plaatsen buiten. Het is toch een beetje ongemak voor de patiënten die al ziek zijn”, merkt Hindori op.

Radioloog John Tjon Tjien Ling zegt dat de keuze lag tussen een MRI-scan en een CT–scan. Met de CT-scan kunnen veel meer patiënten gescand worden. De aanschaf en onderhoudskosten zijn lager en er zijn weinig beperkingen voor patiënten. “Vooral met de komst van een EHBO heb je een CT-scan nodig, het is echt voor de acute zorg”, meent Tjon Tjien Ling. De enige beperking volgens de radioloog is dat de verzekering maar eens per verzekeringsjaar betaalt voor de scan. Dit is niet werkbaar voor kanker- en chronische patiënten.

Belangrijk voor ontwikkeling
“Het beleid van Staatsolie is erop gericht om naast productie van olie en de levering van energie ook een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de samenleving”, zegt Glenn Sairras, directeur Production en Development. Het bedrijf gaat ervan uit dat als je een samenleving wil opbouwen, je gezonde mensen moet hebben. Hij vertrouwt erop dat er met een kundige manier om zal worden gegaan om de levensduur te verhogen en dat veel mensen geholpen zullen worden.

Voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis, Humphrey Schurman, geeft aan dat de scan een belangrijke bijdrage levert aan de nieuwe hedendaagse ontwikkelingen in de zorg. Hij merkt op dat het ziekenhuis gaat voor groei en dynamiek: “the sky is the limit”. Schurman zegt dat men verzekerd kan zijn dat iedereen zich zodanig zal inzetten dat de scan niet alleen voor het ziekenhuis van belang is, maar voor de hele samenleving zijn waarde zal hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May