Vuurgevecht Kenia kost minstens 20 het leven
21 Sep 2013, 12:00
foto
Medische diensten buiten het winkelcentrum behandelen enkele gewonden in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. (Foto: AP)


Bij een vuurgevecht in een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn minstens 20 mensen om het leven gekomen. De schutters vielen Westgate Mall, één van meest exclusieve winkelcentra van de stad, binnen.

Tientallen winkelbezoekers zijn gevlucht, terwijl er gevreesd wordt dat enkelen gegijzeld zijn in het centrum. Sommige rapportages spreken over een poging tot roof, maar de ambtenaren sluiten een "terroristische" aanval niet uit. Eerder had de Somalische militante groep Al- Shabab al gedreigd om het centrum aan te vallen. De militante groep is er tegen dat Kenia troepen stuurt om te vechten in Somalië.

“Er was een voortdurende uitwisseling van vuur en waren enkele luide explosies te horen,” zegt een ooggetuige. Tot nog toe heeft geen enkele groepering de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Politie en militairen hebben het gebouw omringd in een poging om de resterende winkelbezoekers te evacueren. De politie vertelde het persbureau AFP dat de schutters minstens 7 personen in gijzeling hadden genomen. Ooggetuigen zeggen dat gemaskerde mannen handgranaten gooiden in het pand rond lunchtijd in Nairobi. Politiechef Benson Kibue vertelde persbureau AP dat de schutters hadden geprobeerd om een winkel te beroven in het winkelcentrum toen het vuurgevecht begon.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May