BP-2011 ook bezorgd over druggebruik in Brokopondo
22 Sep 2013, 07:00
foto


Linus Diko, voorzitter van BP-2011 (Broederschap in de Politiek) en secretaris/woordvoerder Bisai Alida, maken zich zorgen over druggebruik van jongeren in Brokopondo. "Het gaat niet alleen om marihuana, maar vooral om XTC-pillen. Die zijn overal verkrijgbaar", zeggen de partijtoppers aan Starnieuws.

De jongeren in Brokopondo hebben volgens de politici weinig vertier. "Ze hangen meestal bij de winkels, bars en dancings rond. Er wordt veel drugs gebruikt. Het is zo erg dat ze de tabletten stiekem ook in dranken van de meisjes stoppen, met alle gevolgen van dien", zegt Alida. Districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas heeft dit probleem ook aangekaart. Ook de zelfdoding in dit district baart velen zorgen. Net als de dc is BP-2011 blij met de extra aandacht die het Psychiatrisch Centrum Suriname besteedt aan het district. Onderzocht moet worden of er geen verband bestaat tussen druggebruik en zelfdoding, vindt BP-2011.

"Er is professionele hulp nodig. De aanpak dient integraal te geschieden. De jongeren moeten meer perspectieven geboden worden. Naast recreatiemogelijkheden is een goede baan belangrijk. Veel jongeren gaan naar de goudvelden en nadat ze wat verdiend hebben, geven ze het uit aan drank en drugs", merkt Diko op. Hij haalt aan dat Rosebel Gold Mines veel doet aan gemeenschapsprojecten. Er zijn veel bedrijven actief in het district. Met een goede aanpak moet het mogelijk zijn om de vicieuze cirkel te doorbreken. In het verkiezingsprogramma zal BP-2011 veel aandacht besteden aan dit probleem.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May