BP-2011 werkt met eenieder samen voor belang binnenland
21 Sep 2013, 00:00
foto
Toppers van BP-2011 (Broederschap in de Politiek 2011) Alida Bisai (secretaris en woordvoerder) en voorzitter Linus Diko.


BP-2011, met oud-minister Linus Diko als voorzitter, maakt zich ook klaar voor de komende verkiezingen. Deze nieuwe partij die opgericht is door overwegend mensen die uit de BEP zijn gestapt, streeft naar een bundeling van partijen die hun roots hebben in het binnenland. "Maar wij sluiten de samenwerking met partijen die zich ook willen inzetten voor de ontwikkeling van het binnenland niet uit", zeggen voorzitter Diko en secretaris Bisai Alida aan Starnieuws.

De toppers van BP-2011 zeggen dat ze al klaar zijn om deel te nemen aan de komende verkiezing. "Ons streven was om dit jaar 5000 leden te hebben. Wij zijn al reeds boven de 4500", zegt Diko. Er zijn ruim 3000 leden in Boven-Suriname en 1000 in Brokopondo geregistreerd. Nu zal de partij zich vooral richten in de districten Para, Wanica en Paramaribo.

Gezamenlijke belangen
Diko en Alida delen mee dat het verkiezingsprogramma wordt gefinaliseerd. De samenwerking met de politieke partijen DUS en NOP, die dezelfde doelen nastreven, is zo goed als rond. Diko merkt op dat het beste zou zijn als A Combinatie op basis van een goede conceptie voor ontwikkeling van het binnenland, nieuw leven ingeblazen werd. "Wat nu niet mogelijk is, kan op termijn wel kunnen", meent Diko. Hij benadrukt dat gezamenlijke belangen maken dat politieke partijen met elkaar samenwerken.

Diko merkt op dat de partijen in A Combinatie in 2005 bijeen zijn gekomen, omdat ze inzagen dat door één vuist te maken, de ontwikkeling van het binnenland beter ter hand genomen zou kunnen worden. Diko geeft toe dat er nog onvoldoende gedaan is voor het binnenland. Hij pleit voor een structurele ontwikkeling van het binnenland. De mensen moeten betere toekomstperspectieven krijgen om uit de vicieuze cirkel te geraken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May