Lot van diefstal beschuldigde EBS-ers in handen van rvc
20 Sep 2013, 11:30
foto


De raad van commissarissen (rvc) bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal uiteindelijk een besluit moeten nemen wat te doen met twee hooggeplaatste functionarissen bij het bedrijf. Dit heeft de directie schriftelijk laten weten aan de werknemersorganisatie van de EBS. De bond had gevraagd naar een onderzoek en maatregelen zonder te letten op de functie van betrokkenen.

In de brief van de directie wordt de bond ervan verzekerd dat in afwachting van het besluit van de rvc, de onverantwoordelijke functionarissen, voorlopig zijn overgeplaatst naar een andere afdeling. Steve Geerlings, voorzitter van de werknemers organisatie zegt aan Starnieuws dat de bond donderdagmiddag tijdens en vergadering in het KOB-centrum heeft besloten het resultaat van een vergadering van de rvc af te wachten.

Wachten op verdere stappen
Het verwijderen van de onverantwoordelijke functionarissen van de afdeling die te maken heeft met voorraad en alle inkopen van het bedrijf is voorlopig acceptabel zegt Geerlings. “Maar we willen dan ook snel weten wat de verdere stappen zullen zijn.

Gedurende een periode van langer dan een jaar is elektrisch materiaal van het bedrijf ontvreemd. Het materiaal zou zijn doorverkocht zonder dat daarvoor opdracht is gegeven. Ook zijn er in de administratie geen documenten gevonden van de verkoop. Foto- en beeldmateriaal heeft alvast twee hoge functionarissen in beeld gebracht. Die zijn nu, in afwachting op het besluit van de rvc, overgeplaatst naar een andere afdeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May