Staatsolie schenkt 1000 schoolpakketten
20 Sep 2013, 20:30
foto


In het district Saramacca zijn 1000 schoolkinderen blij gemaakt met een schoolpakket van Staatsolie. Dit gebeurde in samenwerking met het districtscommissariaat, zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws. Een schooltas met een etui, pennen, potloden, kleurpotloden, schriften en een liniaal mochten de scholieren meenemen naar huis.

“Met deze actie worden de kinderen gestimuleerd hun best op school te doen. Ook kunnen zij later, op hun beurt, een wezenlijke bijdrage leveren in de maatschappij. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat haast alle schoolgaande kinderen voorzien zijn van een basis schoolpakket. Deze pakketten zijn bestemd voor mensen die financieel zwak zijn”, deelt Ramdhani mee.

De bestuursambtenaren en ressortraadsleden van de verschillende ressorten hebben de kinderen geïdentificeerd en geregistreerd door huis aan huis bezoeken te brengen. Zij hebben de schoolpakketten tot aan huis bezorgd.
De coördinator van Burger Informatie Centrum Saramacca, Lachmieperkaas Gangaram Panday zegt dat op 13 september 2013 door de Millennium Development Goal (MGD) jeugdambassadeurs, reeds 800 schoolgaande kinderen van Saramacca een schoolpakket hebben gekregen. Met deze geste van Staatsolie is het district goed voorzien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May