Nu beter controle op naleving Jachtwet in Coppenamegebied
19 Sep 2013, 20:30
foto
Minister Steven Relyveld van RGB heeft een jachtopzienerswoning in gebruik genomen in het Coppenamegebied. (Foto: voorlichting RGB)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, heeft vorige week zaterdag een jachtopzienerswoning in het Ralleighvallengebied in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat jachtopzieners de controlewerkzaamheden op naleving van de Jachtwet en natuurbeschermingswet nu gemakkelijker kunnen uitvoeren in dit gebied.

De woning is een donatie van Suriname Conservation Foundation (SCF) en is gebouwd met duurzaam materiaal. Relyveld heeft zich de dag tevoren ook georiënteerd in het dorp Witagron aan de Coppenamerivier en een krutu belegd met basja’s en de hoofdkapitein, om te praten over ontwikkelingen ten behoeve van het dorp. Bij het bezoek werd de minister vergezeld door functionarissen van de Dienst ’s Lands Bosbeheer en van de afdeling Natuurbeheer en een vertegenwoordiger van de SCF.

Relyveld sloot zijn werkbezoeken zondag af met een bezoek aan het dorp Kaaimanston. De dorpsbewoners waren ingenomen met de komst van de minister. Naar hun zeggen is het voor het eerst dat een minister dit dorp heeft bezocht, zegt de voorlichting van RGB.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May