Pauzeer voor vrede
20 Sep 2013, 10:00
foto


Op 21 september wordt wereldwijd de internationale dag van de vrede herdacht. Ook in Suriname zullen verschillende organisaties op deze dag activiteiten organiseren. De stichting Brama Kumaris doet dat met haar actie Suriname pauzeert voor vrede.

Als iemand vredevol is creëert hij een omgeving van vertrouwen, respect, liefde en veiligheid. Jouw vrede kan een zaadje van liefde zaaien en iets duurzaams toevoegen aan de wereld. Suriname Pauzeert voor Vrede is bedoeld om wereldvrede te verspreiden, beginnend in Suriname.
Suriname Pauzeert voor Vrede ...... en dus moedigen wij een ieder aan:
I. PAUZEER – minstens één minuut om 7.00 uur ‘smorgens en om 7.00 uur ‘savonds, eventueel vaker gedurende de dag, waar je dan ook bent. Breng alle aandacht naar het midden van het voorhoofd, achter je ogen waar je "wezen" verblijft als een subtiel punt van energie.
II. DENK – Het is tijd om even alles los te laten ….. vergeet je naam……geslacht, vergeet je rol…titel…religie… cultuur…taal……zelfs het lichaam en ervaar jezelf als een stralend sprankje licht, vredevol en liefdevol. Vraag jezelf af, “Hoe voel ik me nu?”
III. ERVAAR – Laat op heel natuurlijke wijze het gevoel omhoog komen en geniet van het “aha” moment van je meditatie. Geniet van de ervaring en neem het met je mee gedurende de dag. Denk eraan: om je in de oorspronkelijke staat van vrede te kunnen stabiliseren, moeten je gedachten zuiver worden. Want daar waar zuiverheid is, is er vrede, geluk, voorspoed en liefde.
IV. DEEL- je ervaring met een vriend, een collega, een geliefde of een familielid. Of sluit je wereldwijd aan en LIKE US op facebook ‘America meditating’. Onthoud, jouw stil moment van vrede kan iemands woede tot liefde doen omslaan.
Suriname Pauzeert voor Vrede stopt NIET na 21 september, maar is een initiatief dat je kunt ondersteunen door anderen regelmatig boodschappen, meditatieve oefeningen of persoonlijke verhalen over je ervaringen op te sturen. Je kunt thuis, aan het werk of in de buurt een plekje uitkiezen als speciale “Pauzeer voor Vrede” ruimte.
Denk erom, voor meditatie hoef je niet perse te gaan zitten, maar het is een verandering in je bewustzijn, waardoor jijzelf krachtiger en sterker wordt en zo bijdraagt aan een sterkere wereld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May