Goudzoeker Nieuw Koffiekamp gewond bij verwijdering
14 Sep 2013, 12:07
foto
Dennis Pryor van Makamboa te Nieuw Koffiekamp.


Een goudzoeker uit Nieuw Koffiekamp is gewond geraakt vandaag bij het verwijderen van porknokkers uit het gebied van Rosebel Gold Mines. De man is vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dennis Pryor van Makamboa zegt aan Starnieuws dat de situatie steeds erger wordt.

Drie mannen hebben gisteren SRD 6000 aan de politie van Brokopondo moeten betalen, omdat ze werden aangehouden. Volgens Pryor zou dat onterecht zijn gebeurd. De politie heeft verklaard dat het om een economisch delict gaat en de zaak buiten proces is afgewikkeld. "Ze waren op een particuliere weg en gingen naar hun goudveld", zegt Pryor.

"Wij willen dat de president naar ons luistert. De problemen zijn nu te veel geworden. Er komt maar geen oplossing. Nu is er weer een persoon gewond geraakt. Wij zijn toch ook mensen. We kunnen niet zo worden behandeld", klaagt Pryor. Hij merkt op dat het dorp opnieuw in rep en roer is. Er is contact gezocht via assembleelid Marinus Bee met minister Edward Belfort van Justitie en Politie. "Wij zijn nu ten einde raad en kunnen geen kant op", zegt Pryor.

Over de situatie van de gewonde porknokker kon nog geen informatie worden gekregen. Hij is vervoerd met de ambulance van Rosebel Gold Mines/Iamgold.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May