Reyaaz blikt terug op zijn heldendaad
14 Sep 2013, 05:00
foto
Reyaaz


Permaul Chetram (28) alias Reyaaz heeft woensdagavond zijn leven op het spel gezet om twee mensen te redden uit een auto die beland was in de Surinamerivier. Waar enkele omstanders rond 23.30 nog stonden te kijken, is hij in het water gesprongen. Wat hij aan zijn heldendaad heeft overgehouden, is een kapotte Ipod en een kapotte Iphone 5. Daarnaast heeft hij hechtingen aan zijn rechterhand en pijn aan zijn arm.

"Ik kwam van Golden Tulip Hotel waar ik werk en woon. Ik ging richting Waterkant om iets te eten. Dichtbij de Platte Brug kwam ik een vriend tegen die een beperking heeft. Hij trachtte in het water te gaan. Ik vroeg hem toen wat er aan de hand was, waarop hij zei dat een auto in de Surinamerivier was beland. Ik keek en zag inderdaad een voertuig op zijn kop drijven in het water."

Reddingsactie
Reyaaz zegt dat hij zonder te aarzelen zijn pet en slippers uittrok en sprong in het water. De auto was ongeveer acht meters van de wal verwijderd. "Ik sloeg de achteruit van het voertuig kapot. De vrouw die in de auto zat, greep direct naar mijn hand. Ik trok haar uit de auto en bracht haar aan wal. Ik vroeg haar of er nog iemand in de auto was. Ze gaf aan dat een man ook in het voertuig was. Ik sprong weer in het water en probeerde samen met twee anderen het voertuig op zijn zij te krijgen wat ook is gelukt. Via de achteruit heb ik de voordeur kunnen openmaken. De man was nog even bij en greep me aan mijn middel en trok me bijna de diepte in. Ik vond steun aan een rots, drukte naar boven waardoor ik goed kon ademen. Ik kon hem veilig aan wal brengen".

Precies met de 30 SRD die Reyaaz in zijn zak had om eten te kopen, moest hij de drempelkosten bij de Spoed Eisende Hulp betalen. "Na anderhalf uur daar gezeten te hebben en pas toen ik de 30 SRD had betaald, kon ik direct worden geholpen. De politie die hem moest ophalen heeft hem een half uur lang laten wachten en pas toen hij zelf zijn weg naar huis had gevonden, arriveerden de agenten. Ondanks alle ongemak is Reyaaz heel blij dat hij twee mensenlevens heeft kunnen redden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May