Ruim 360 schoollokalen worden bijgebouwd
14 Sep 2013, 21:00
foto
Minister Ashwin Adhin


De bouw van schoollokalen vordert behoorlijk. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt aan Starnieuws dat ruim 360 schoollokalen in oktober en een deel in november opgeleverd zullen worden. Ook kantoren en toilettengroepen worden bijgebouwd. Diverse lokalen zijn al afgebouwd. Het gaat om lokalen op bijkans 120 locaties in het hele land.

Adhin merkt op dat hoewel veel meer ruimte er zal komen door de bouw, voorlopig een klassendeler van veertig wordt gehanteerd. Deze instructie is gegeven aan de schoolleiders, waardoor alle kinderen geplaatst kunnen worden. De bewindsman zegt dat wanneer de scholen beginnen het aantal leerlingen minder zal worden. Dit is afhankelijk van om welk gebied het gaat. Er zijn ook klassen met 25 kinderen en minder.

"Ruim zeventig procent van de lokalen wordt in eigen beheer gebouwd door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Er is ook een samenwerking met Openbare Werken", legt de bewindsman uit. Hij merkt op dat de meeste aannemers hun medewerking hebben verleend om door te gaan met de bouw, ook al is de betaling niet op tijd gedaan. Enkelen zijn gestopt, maar volgens Adhin is er geen noemenswaardige stagnatie. Hij wordt regelmatig gerapporteerd over de stand van zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May