800 pakketten voor scholieren Saramacca
14 Sep 2013, 07:00
foto
Schoolkinderen nemen pakketten in ontvangst. (Foto: BIC Saramacca)


In het district Saramacca zijn 800 scholieren blij gemaakt met een schoolpakket. De Millennium Development Goal (MDG)-ambassadeurs hebben de pakketten overhandigd aan kinderen die uit behoeftige gezinnen komen. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani is ingenomen met dit project van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De pakketten zijn op twee plaatsen uitgereikt: Zwembad De Pirengs in Groningen en O.S. Sidoredjo te Tijgerkreek.

MDG-ambassadeur Faizel Abdoelgafoer merkte op dat onderwijs heel belangrijk is voor de toekomst van de schoolkinderen en voor de verdere ontwikkeling van het land. Hij zei dat hiermee niet alleen een stimulans wordt gegeven aan de kinderen om zich de komende tijd extra in te zetten, maar behoeftige gezinnen worden geholpen.

De coördinator van MDG-Saramacca, Orpheo Ngadiman en jeugdparlementariër Avinash Bhagvat hebben de kinderen geïdentificeerd en geregistreerd door huis aan huis bezoeken te brengen. Daarnaast is er ook van gedachte gewisseld met de jongeren van de verschillende ressorten om de selectie te kunnen maken.
Districtssecretaris Radjinder Biharie riep de kinderen op om goed gebruik te maken van het schoolpakket en zich flink in te zetten het komende schooljaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May