Bouterse gaat niet meer naar VN-vergadering
13 Sep 2013, 15:00
foto
President Desi Bouterse in 2010 tijdens de VN-vergadering in New York.


President Desi Bouterse heeft vanmiddag meegedeeld in een gesprek met Clifton Limburg in Bakana Tori op SRS dat hij de volgende week niet meer naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gaat. Hij moet de jaarrede voorbereiden. "Het binnenlandse beleid gaat te allen tijde voor", zegt Bouterse.

Eerder stond zijn reis naar VN wel op de agenda. Op 30 september zal Bouterse de jaarrede presenteren in De Nationale Assemblee. Ook de begroting voor 2014 moet worden klaargemaakt. Die wordt ook overhandigd aan het parlement tijdens de jaarvergadering. De voorbereiding van de begroting is in volle gang.

De president zei dat diverse vraagstukken aangepakt worden. Hij is van plan om een groot deel van de beloften die hij gemaakt heeft in het sociaal akkoord op 23 mei 2010, uit te voeren. Bouterse zei dat nu reeds meer huizen zijn gebouwd dan de Nieuw Front regering heeft gedaan. Bellers naar Bakana Tori zijn verheugd dat de president in de studio is en vragen beantwoordt. Na de uitzending mogen mensen uit de buurt ook zijn hand schudden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May