Sozavo tilt klantvriendelijkheid hoger op
12 Sep 2013, 23:00
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) wil zijn klantvriendelijk beleid hoger op tillen. In dit kader zal een nieuwe dimensie worden gegeven aan zijn klachtenbureau, zegt minister Alice Amafo van Sozavo.

Het ministerie vindt dat eenieder die gebruik maakt van de diensten, in het bijzonder bij de wijkkantoren, op een menswaardige manier behandeld moet worden. Het departement heeft klachten gehad dat cliënten niet altijd op de juiste manier worden behandeld. “Ik heb daarom een klachtenbureau en een klachtenlijn opgezet om in elk geval de klantvriendelijkheid naar de cliënten van het ministerie te verhogen.” Cliënten die menen onheus te zijn behandeld door medewerkers van het ministerie kunnen zich ook persoonlijk aanmelden bij het bureau, geeft de minister aan.

Het bureau was enkele jaren geleden al ingesteld, maar het beleid wordt nu verscherpt. De ambtenaren zullen beter voor de dag moeten komen wat klantvriendelijkheid betreft, vindt Amafo. De officiële launch van de nieuwe dimensie aan het klachtenbureau zal in de tweede week van oktober plaatsvinden. Vooraf zal het ministerie komen met reclamespotjes hoe het niet en wel aan toe behoort te gaan op de verschillende kantoren.

Het klachtenbureau is gevestigd op het hoofdkantoor van het ministerie. Een ieder die klachten heeft, kan zich richten tot deze dienst. Amafo zegt dat ze niet zal schromen om maatregelen te treffen tegen ambtenaren die cliënten onheus behandelen. Zij heeft het personeel van alle 60 wijkkantoren verspreid over Suriname opgeroepen, om indien hij een klantonvriendelijke houding had, dit aan te passen “want er zal extra op hen worden gelet.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May