Unicef wil EU-hulp regionale bescherming kinderen
12 Sep 2013, 17:35
foto
Unicef-vertegenwoordiger Marianne Flach.


Unicef is vast van plan om bij de Europese Unie (EU) aan te kloppen voor hulp van kinderen in de regio die in nood verkeren. Dit gaf de Unicef-vertegenwoordiger Marianne Flach woensdag mee tijdens een onderhoud met de staf van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Flach die onlangs is aangesteld als de Unicef-vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname, zal gaan lobbyen voor een regionaal raamwerk binnen Caricom voor samenwerking op dit gebied. Het is belangrijk dat de landen de ervaring op het gebied van kinderbescherming met elkaar delen, zegt ze. De Caricom landen kunnen hierdoor goed van elkaar leren. De discussie met de Caricom zal zij opgang brengen en de visie van de Unicef aan voorhouden. Ze verwacht dat ook Suriname rapportage doet zodat zij dit kan meenemen. Op 19 en 20 september is er een Caricom meeting in Guyana gepland waarbij sociale vraagstukken aan de orde zullen komen. Unicef wil in dit verband alvast gaan lobbyen voor het op te zetten raamwerk voor samenwerking.

Geweld tegen kinderen komt nog steeds voor in Suriname, zegt Thomar Lingrisie onderdirecteur Categoriaal Maatschappelijk Werk van Sozavo. Het geweldpercentage is volgens hem erg hoog. Een ernstig zorgpunt is dat het geweld niet alleen thuis of op school plaatsvindt maar ook in kinderopvang instellingen. Een nationaal onderzoek uitgevoerd door Sozavo staaft deze zorgpunten, zegt hij. Als dit in de regio ook het geval is, kan Lingrisie niet met zekerheid zeggen, echter is er speciale aandacht nodig vooral voor de kinderen in opvanginstellingen die het dubbel zo moeilijk hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May