Rijstorgaan haalt tractoren voor agrariërs
12 Sep 2013, 15:30
foto


Agrarische ondernemers hebben de mogelijkheid om nieuwe tractoren aan te schaffen. “De inbreng van deze tractoren zal onder andere de ploegcapaciteit van de rijstarealen vergroten,” vindt het Rijstorgaan.

Volgens het orgaan heeft een marktonderzoek uitgewezen dat de aangeboden prijzen voor de nieuwe tractoren veel lager liggen dan kwalitatief vergelijkbare modellen. De tractoren, 46 en reserve onderdelen, zijn aangeschaft uit een schenking van US$ 1,2 miljoen van Iran. Bij de hernieuwing van de diplomatieke relaties met Suriname heeft Iran die schenking gedaan.

De tractoren zijn geproduceerd door de Iraanse Tractor Manufacturing Company, die dochterondernemingen heeft in verschillende landen. Volgens het Rijstorgaan zijn de tractoren van relatief eenvoudige constructie met veelal mechanische componenten. “Onze Surinaamse rijstboeren prefereren deze boven hightech machines. Surinaamse technici zullen aanvullende trainingen krijgen in de service en onderhoud van de tractoren,” zegt het Rijstorgaan.

HJ de Vries is na een inschrijvingsprocedure aangetrokken en gecontracteerd voor de dienstverlening van deze tractoren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May