Intensieve samenwerking verwacht tussen Sozavo en Unicef
12 Sep 2013, 01:00
foto
Minister Alice Amafo en de Unicef-vertegenwoordiger Marianne Flach.


Marianne Flach, die nieuwe Unicef vertegenwoordiger van Suriname en Guyana heeft woensdag een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). De minister én Flach hebben te kennen gegeven de samenwerking over gelijk gerichte beleidsgebieden intensiever te willen aanpakken. Volgens de minister is het armoedebestrijdingsvraagstuk over duurzame voorspoed een heel belangrijk beleidsgebied voor het ministerie.

Flach wil zich vooral richten op het welzijn van kinderen en moeders. Het belang van de vroege stimulatie binnen het beleid van lokale overheden werd benadrukt. Amafo haalde aan het beleid over de crèches welke onder haar ministerie valt. Landelijk zijn er volgens haar slechts tien crèches. Volgens de minister is dit aan de lage kant en zou er ook vooral crèches van overheidswege moeten worden opgezet vooral voor het binnenland.

Het beleid voor mensen met een beperking gericht op kinderen, vooral die met een dubbele beperking, is braak terrein deelde Amafo mee. Vanuit het ministerie wordt gewerkt aan een strategisch plan. Flach zei dat dit een zeer belangrijk punt is dat zij op haar agenda zal plaatsen.
De minister heeft de vertegenwoordiger ook zaken voorgehouden over de ontwerpwet Wet Opvang Instellingen, waar ook ondersteuning van de Unicef welkom zal zijn. Flach hoopt dat de raamwet snel door de het parlement wordt aangenomen, waardoor kinderen beter beschermd worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May