OM neemt rijbewijs hard rijdende Fransman niet in beslag
11 Sep 2013, 20:00
foto


De politie van Albina heeft vandaag een Fransman aangehouden tijdens een verkeersactie op de Oost-West Verbinding. Deze Fransman die richting Albina ging, werd geflitst. Hij 'vloog' over de weg met een snelheid van 140 km per uur. Zoals gebruikelijk bij zo een grote overtreding van de toegestane snelheid, zou het rijbewijs van deze Fransman moeten worden ingehouden. De gewestelijk politiecommandant van Marowijne, Lesley Geldorp zegt dat na afstemming met het Openbaar Ministerie de Fransman naar zijn land kon vertrekken. Zijn rijbewijs is niet ingevorderd.


De politietopper van het district deelt mee dat de zaak buiten proces is afgehandeld en mocht hij zijn rijbewijs houden. Hij heeft wel een forse boete betaald. Het is volgens Geldorp ook de eerste keer dat een Fransman op zo'n wijze is aangehouden.

De politie van Albina is nu vaker op de weg om verkeerscontrole te houden, zegt de Geldorp. Er wordt assistentie verleend door de Motor Surveillance Dienst vanuit Paramaribo. De controle is nodig, omdat dat rijders naar Albina hoge snelheden ontwikkelen op de weg. Dat ze niet in de kraag gevat worden, komt doordat ze elkaar op de hoogte houden van de acties van de politie. Het gevolg van elkaar wenken is dat de rijders hun snelheden matigen om vervolgens na de controle weer hard te rijden. Dit neemt volgens de politiecommandant niet weg om de wegcontroles te blijven verrichten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May