Ruth Wijdenbosch ingenomen met schoolprestaties drieling
11 Sep 2013, 08:00
foto
"Mama Ine' met drieling Koulen op bezoek bij NPS-ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch in Grun Dyari.


Het is een jaarlijkse traditie geworden voor de politica Ruth Wijdenbosch, ondervoorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), om gezinnen te helpen met aanschaf van schoolspullen. Net als vorig jaar was de drieling Lakisha, Jair en Shaneen ook op bezoek met hun voogdes Ine Cheuk Alam, 'mamma Ine'. Zoals ook dat een vast patroon is geworden, had Wijdenbosch de drieling negen jaar geleden, kort na de geboorte, bezocht.

Lakisha, Jair en Shaneen doen het heel goed op school en zijn met prachtige cijfers overgegaan naar de vierde klas van de lagere school. Lakisha is laatst uitgeroepen tot leeskampioen van de Stichting Projecten onderbouw van de Sint Agnesschool. Het was een heel gezellige ontmoeting dinsdag in NPS-centrum Grun Dyari waarbij de kinderen zelf hebben gezegd wat ze later willen worden. Jair wil graag in de militaire dienst en later president van Suriname worden. Lakisha kiest voor het beroep van kinderarts. Shaneen wil politieagente worden net als haar moeder, Maureen Koulen die tragisch om het leven gekomen is toen de drie kinderen vijf maanden oud waren. Zij heeft zeer spontaan en op eigen initiatief over haar overleden moeder verteld. Zij weet dat haar moeder een heel lieve en vriendelijke dame was. "Nu hebben wij mamma Ine die voor ons zorgt en ook heel lief en streng is", zegt Shaneen.

Alle drielingen helpen

De drieling Koulen heeft als hobby lezen, zwemmen en atletiek. Wijdenbosch zegt aan Starnieuws bijzonder blij te zijn om te zien dat het heel goed gaat met deze drieling. Zij heeft jaren gepleit voor overheidsondersteuning aan alle drielingen die geboren worden. Onlangs heeft de regering het besluit genomen om financiële bijstand aan ouders van drielingen te geven, evenwel komen nog niet allen hiervoor in aanmerking. Binnenkort zal via het ministerie van Sociale Zaken een financiële bijdrage gegeven worden aan de drieling Koulen.

Wijdenbosch, die ook vicevoorzitter is van De Nationale Assemblee wijst erop dat vorige regeringen bij de toekenning van woningen, prioriteit verleenden aan deze speciale doelgroep. Zij doet een dringend beroep op deze regering om dit goede voorbeeld voort te zetten. Het is haar namelijk bekend dat behalve dit gezin er meerdere drieling gezinnen zijn die in grote woningnood verkeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May