Kinderen Wanica krijgen schoolpakketten
10 Sep 2013, 21:30
foto
Schoolkinderen nemen pakketten en uniforms in ontvangst. (Foto: BIC Wanica)


De Millennium Development Goals (MDG) jeugdambassadeurs hebben duizend pakketten aan behoeftige scholieren in het district Wanica verstrekt. In de volkszaal van het district werden de pakketten aan deze scholieren overhandigd.
Van schooltas tot schooluniform, ruim voordat de scholen hun deuren weer zullen openen. Dit project wordt landelijk uitgevoerd.

Praathna Sital, die ook in Wanica woont en jeugdparlementariër is, coördineerde dit project. Hiermee is een van de acht doelen gerealiseerd: het bereiken van een universele basiseducatie. De kinderen die uit een sociaal zwak gezin komen, waren van tevoren geregistreerd. De pakketten zijn gefinancierd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Districtscommissaris Rawin Jiawan van Wanica is blij dat sociaal zwakkeren geholpen zijn. “Het is erg belangrijk dat scholieren tenminste schoolspullen hebben aan het begin van het schooljaar. Alle beetjes helpen om de lasten te dragen. Vooral voor ouders met meerdere schoolgaande kinderen betekent dit veel”, deelt Jiawan mee aan Starnieuws. De MDG-jeugdambassadeurs doen dit project landelijk.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May