Toernooi geeft Futsal-jeugd internationale ervaring
10 Sep 2013, 19:30
foto
Training U-14 selectie met Carmelo Niddu, trainer van Club Futsal Eindhoven. (Foto: SZVB)


De U-14 selectie van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB), zal van 15 oktober tot 19 oktober meedoen aan de IIe Pan-Amerikaanse Kampioenschappen, ‘Copa Dr. José Gregorio Hernandez’, in Valera State Truijllo, Venezuela. Twaalf spelers vertrekken op 13 oktober met coach Mike Antonius, assistent-coach Furgill Pinas en fysiotherapeut Yvette Rozenblad-Bonapart naar Valera.

“Het is een uitstekende gelegenheid voor deze spelers om op jonge leeftijd internationale ervaring op te doen”, zegt voorzitter Kenneth Raghosing. “Dit moet bijdragen aan de toekomstige kwaliteitsverhoging en professionaliseren van zaalvoetbal in Suriname. Het is fantastisch dat onze jongens uitkomen tegen landen als Brazilië, Columbia en Chili.”

Suriname zal spelen tegen Brazilië, Canada, Columbia, Chili, Ecuador en Venezuela. Het gastland doet met twee teams mee aan het toernooi. De jongens trainen sinds juni. Het grootste deel is gescout bij de scholen Futsal competitie, waaraan 63 teams hebben meegedaan. De komende weken zal de gemeenschap nader kennismaken met de enthousiaste spelers, geeft de bond aan in een bericht. Antonius zegt dat bond en spelers reikhalzend uitkijken naar het toernooi. “Het wordt de eerste keer, maar wij zullen onze huid duur verkopen”, zegt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May