Weg naar Trio-dorp Sandlanding wordt aangepakt
10 Sep 2013, 16:00
foto
De weg naar Sandlanding wordt aangepakt. (Foto: Bestuursressort Kabalebo)


Sandlanding, de nederzetting van Trio-Indianen in het bestuursressort Kabalebo, wordt ontsloten. Districtscommissaris Armand Jurel heeft hulp gevraagd van de Greenheart Group en het aannemingsbedrijf Goedhar uit Nickerie. In dit gebied wonen er ongeveer 150 mensen.

Door de ontsluiting van het gebied kunnen nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit worden aangelegd voor de dorpsbewoners, zegt het bestuursresort. Er is alleen maar een paadje dat naar dit dorp leidt. In de regentijd kwam het weggetje geheel onder water te liggen. Nu de infrastructuur wordt aangepakt, zullen de mensen gemakkelijker kunnen reizen.

Sandlanding is ongeveer 500 meter verwijderd van Apoera. De kinderen gaan in Apoera op school. Greenheart zorgt voor het vervoer. In de regentijd is het heel moeilijk voor ze om bij de weg te komen waar de bus ze opwacht. Het pad dat ze moeten afleggen komt onder water te liggen als de kreek overstroomt. Door aanleg van een brug en de weg, zal dit tot het verleden gaan behoren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May