Rusland: IGSR moet speciale opleidingen presenteren
10 Sep 2013, 14:00
foto
Gregory Rusland, oud-voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.


Gregory Rusland, oud-voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, zegt dat er heel lang is nagedacht over de oprichting van het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) en het Research and Development Fund (RDF). Rusland die de grondlegger is van deze instituten vindt dat ze nog steeds nodig zijn. IGSR kan gezag uitstralen naar buiten, stelt hij.

Volgens het bestuur van de universiteit zou het IGSR de werkzaamheden van andere instituten uitvoeren en dus overbodig zijn. Rusland zegt dat een van de doelen was om de universiteit qua niveau gelijkwaardig te maken aan die in de regio en daarbuiten. Het was een feit dat op internationale instellingen van hoger onderwijs waaronder op de University of the West Indies, het overgrote deel van de docenten gepromoveerd moet zijn om aan de eisen van vandaag te kunnen voldoen. "Op onze universiteit is slechts een klein aantal personen gepromoveerd en er moest een oplossing worden gevonden voor die tekortkoming", stelt de oud-voorzitter.

Geen onderzoekstraditie
Rusland zegt ervan uit te zijn gegaan dat het belangrijkste doel binnen de universiteit zou moeten zijn om een unit te creëren, waar het kader een bewezen onderzoekstraditie heeft en voldoet aan de internationale vereiste van gepromoveerd zijn. Verder moeten de docenten beschikken over een PhD of gelijkwaardig niveau om verantwoord MSc en PhD-opleidingen te kunnen verzorgen. Op de bestaande faculteiten is helaas nog het overgrote deel van de docenten niet gepromoveerd en internationaal betekent dit een tekortkoming van onze universiteit.

Er bestaat volgens Rusland ook geen onderzoekstraditie op de universiteit en het was een dringend vereiste te zorgen voor een omgeving waar het topkader, de gepromoveerden, bijeen gebracht konden worden om zo een grotere kans te hebben dat er daadwerkelijk onderzoek, maar ook onderwijs en dienstverlening op het hoogste niveau zou worden gedaan binnen de universiteit. "Met het IGSR, waar de docenten allen gepromoveerd dienen te zijn, kan onze universiteit met goed gezag de internationale wetenschappelijke wereld tegemoet treden en zo het MSc en PhD onderwijs en een hoge onderzoeks- en dienstverleningsbasis garanderen", meent Rusland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May