Korpschef ziet wezenlijke verbetering veiligheidssituatie
10 Sep 2013, 06:00
foto
Suriname staat het hoogst genoteerd in het Caribische gebied (cijfers 2010) als het gaat om aangifte bereidheid.


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie ziet enkele wezenlijke verbeteringen in de veiligheidssituatie. "De aantallen gewapende overvallen en inbraken zijn gedaald en is het aantal aanhoudingen significant toegenomen. Ik ben heel voorzichtig met deze mededeling, omdat wij nog niet mogen spreken van een structurele daling. Voordat wij die conclusie trekken, willen wij ten minste drie opeenvolgende maanden de dalende trend zien", antwoordt de politiebaas op een vraag van Starnieuws.

Tjin Liep Shie zegt dat deze resultaten voor een groot deel zijn bereikt door structurele maatregelen te treffen en garanties in te bouwen door de opvallende surveillance (zwart-witte voertuigen) en de onopvallende surveillance in onherkenbare voertuigen in burgerkleding, gekoppeld aan versterking van de opsporings- en recherchediensten. Ook het gedrag van de politieambtenaren is aan het verbeteren, stelt de korpschef.

"Over het algemeen is de inzet toegenomen en de opstelling naar de burgers wordt steeds vriendelijker. Het zal nooit helemaal koek en ei zijn, maar ik krijg de laatste weken veel positieve feedback vanuit de samenleving. Ik ben er trots op dat de Surinaamse gemeenschap binnen de onderzochte Caribische landen de hoogste aangiftebereidheid heeft en de op een na hoogste notering heeft in het vertrouwen in de politie", benadrukt de politiebaas. In eerdere opinieonderzoeken heeft het KPS over de bejegening van het publiek en onpartijdigheid een slechte score gehad, maar ik verwacht dat een volgend onderzoek een gunstiger beeld te zien zal geven. Elke politieambtenaar moet zich ervan bewust zijn dat verder gewerkt moet worden aan het imago van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May