14.000 kinderen krijgen een schoolpakket
08 Sep 2013, 22:00
foto
Jongeren krijgen hun pakketten uitgereikt door diverse hoogwaardigheidsbekleders, onder wie minister Steven Relyveld (RGB) en districtscommissaris Jerry Miranda van Para. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Achthonderd leerlingen van Para zullen elk een schoolpakket ontvangen ter waarde van SRD 100. De start van het Millennium Development Goal (MDG) project is vrijdag begonnen in het district Para. Het streven is om landelijk 14.000 schoolpakketten aan behoeftige jongeren te verstrekken, deelt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken mee.

Dit idee sluit aan bij doel twee van het MDG programma, namelijk basisonderwijs voor elk kind. Het algemene doel van het project is om de minder bedeelde kinderen op basisonderwijs niveau tegemoet te komen waardoor hun leed verzacht kan worden. Dit wordt gedaan door het verstrekken van schoolpakketten met daarin basisschoolspullen om hen te stimuleren hun best te doen in het komende schooljaar.

MDG ambassadeur Faizal Abdoelgafoer benadrukte het belang van het project. Hij merkte op dat er geïnvesteerd wordt in het onderwijs. Hij hoopt dat de jongeren goed gebruik zullen maken van hun pakket. John Sandriman, directeur van Jeugdzaken, zei dat minister Ismanto Adna blij is met het schoolpakkettenproject. Studeren is heel erg belangrijk, waarbij eenieder gelijke kansen moet krijgen. Met dit project geeft het ministerie een duw in de juiste richting, zei Sandriman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May