Mamio Zwembad na 19 jaren weer in gebruik genomen
08 Sep 2013, 18:00
foto


Het Mamio Zwembad in het ressort Wageningen is na negentien jaren, zaterdag weer in gebruik genomen. Projectdragers Winston Lackin en Kamla Madhoo merken op dat dit zwembad een publiekstrekker in de jaren zeventig was, tijdens de glorieperiode van de Stichting Machinale Landbouw (SML). Madhoo zegt dat in tegenstelling tot het verval dat anderen in Wageningen zien, zij en haar man vinden dat er mogelijkheden zijn om de situatie te keren. Daarom hebben ze besloten een handje te helpen.

Met het in gebruik nemen van het zwembad hebben de jongeren de mogelijkheid om te zwemmen. Zij hoeven niet meer op de hoeken te staan. Op hetzelfde terrein komt er ook een speeltuin. De initiatiefnemers zijn in januari 2012 gestart met de renovatie van het zwembad. Dit heeft bijkans US$ 100.000 gekost. "Dankzij enkele vrienden en sponsoren hebben wij dit tot een goed eind kunnen brengen", zegt Madhoo.

Minister Lamuré Latour, als vriend en collega van Lackin, districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh, de onderdirecteur van Sportzaken Andy Atmodimedjo en de voorzitter van de Wageningse Sport Bond, Rudolf Verwey, vinden het prijzenswaardig dat het zwembad is gerenoveerd. Zij waren ook aanwezig bij de her ingebruikname. Zij riepen de Wageningse gemeenschap op om goed en zuinig om te gaan met deze kostbare geste.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May