Ondernemers moeten betalen voor vuilophaal
09 Sep 2013, 00:00
foto


Binnenkort moeten ondernemers bijdragen voor het verwerken en ophalen van hun vuil of kunnen zij ervoor kiezen om zelf het vuil op te ruimen. Per 1 oktober wordt met dit project landelijk gestart. Nu wordt het vuil door de overheid opgehaald, ook van bedrijven. De meeste ondernemers dumpen veel vuil langs de bermen van de straten. Dit ontsiert elk district. Het ligt in de bedoeling om eerst met Paramaribo te starten.

Starnieuws verneemt dat alle ondernemers een bedrag van ongeveer SRD 100 per maand zullen moeten betalen, indien zij willen dat het vuil opgehaald en verwerkt wordt. “In elke vergunning zijn er voorwaarden. Een van de voorwaarde is dat de ondernemer zelf verantwoordelijk is voor het eigen vuil. Wanneer ondernemers zich niet zullen houden aan de regels, dan zal er landelijk hard opgetreden worden”, deelt een bron mee.

Uit rapportages van de verschillende bestuursdiensten is gebleken dat ondernemers steeds vuil op de rekken en de bermen plaatsen om opgehaald te worden. Het gaat om veel vuil. Nadat de vuilwagens lang zijn geweest, wordt er weer vuil gedumpt. Het ministerie van Openbare Werken heeft aangekondigd dat er verandering zal komen in het vuilophaalsysteem. Minister Rabin Parmessar heeft aangekondigd dat het vuil 's avonds opgehaald zal worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May