ABOP vist midden in vijver Pertjajah Luhur
08 Sep 2013, 02:00
foto
Ronnie Brunswijk is zeer ingenomen met de vergadering in Mariënburg. Hij gaat in 2015 voor presidentschap. (Beeld: René Gompers)


De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft zaterdagavond midden in de vijver van Paul Somohardjo's Pertjajah Luhur gevist. In Mariënburg in het district Commewijne werden tijdens een druk bezochte bijeenkomst 35 kernen geïnstalleerd. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk, Bigi Bravo, gaat voor het presidentschap. Hij werd aangekondigd als de toekomstige president.

Brunswijk en diverse partijtoppers benadrukten dat in Commewijne historie wordt geschreven door de ABOP. Zij wezen er op dat in de partij alle bevolkingsgroepen participeren. ABOP is een nationale partij. Minister Alice Amafo had het over een 'bromtji dyari'. Amafo zei trots te zijn op Commewijne dat de etnische politiekvoering heeft doorbroken.

"Wij hebben een fundament gelegd in Commewijne", zei Brunswijk. "Ik voel me goed vandaag. Mi firi switi", glunderde de partijvoorzitter. Hij bedankte eenieder voor het grote succes. De politicus merkte op dat er ontwikkeling in Commewijne gebracht zal worden. Het district zal volgens hem bloeien in 2015. Net als in diverse andere districten merkte Brunswijk op dat hij affiniteit heeft met Commewijne. Hij stelde een zoon van hem voor, die in dit district geboren is. De kernleden die hij installeerde, kregen de taak mee om huis aan huis leden te werven. "De partij moet verder groeien", stelde Brunswijk. Na het formele gedeelte dat om 23.20 uur eindigde, werd er feest gevierd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May