Jiawan bedankt scholieren voor schoonmaken Wanica
07 Sep 2013, 09:30
foto
Districtscommissaris Ravin Jiawan van Wanica bedankt de jongeren voor het schoonmaken van het district. (Foto: BIC Wanica)


Districtscommissaris (dc) Ravin Jiawan van Wanica is dankbaar dat de scholieren als vakantiejob verschillende plekken in het district ontdaan hebben van vuil. Zij hebben twee weken lang in de felle zon hard gewerkt. De scholieren werden door de dc getrakteerd op een hapje en een drankje. Jiawan maakte ook van de gelegenheid gebruik om met de jongeren te discussiëren over het schoonhouden van het milieu.

De scholieren hebben aangegeven dat het werk best zwaar was. Zij hebben meegedaan aan de 'krin kondre actie' die gecoördineerd wordt door het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken. Het gaat om een landelijk project. De dc wees de kinderen er op dat nu het district schoon is dit ook zo moet blijven. Daar waren de scholieren het volledig mee eens. Zij zullen mensen die troep gooien op straat, aanspreken.

De meeste leerlingen zijn van plan om met het geld dat ze verdiend hebben, schoolspullen te kopen. Zij willen hun ouders helpen om de kosten te dragen. De jongeren zijn blij dat zij een bijdrage hebben kunnen leveren in de vakantie, maar zouden deze job niet voor hun levensonderhoud willen doen. De jongeren zeggen het erg te vinden dat mensen troep op straat gooien. Nu zij hebben helpen schoonmaken, beseffen ze des te meer hoe zwaar deze taak is en hopen dat anderen meer respect zullen tonen voor een schoon milieu. De tweede fase van de schoonmaakactie start maandag. Dan is een andere groep aan de beurt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May