Nieuw Koffiekamp intens bezig met herstel normen
07 Sep 2013, 06:00
foto


Het Koffiekamp Collectief heeft naar aanleiding van de dramatische ontwikkeling in het dorp, zich beraden hoe te geraken tot herstel van normen en waarden in de gemeenschap. In dit kader zijn twee formele vergaderingen belegd waarbij gebrainstormd is over wat te doen om met name de harde criminaliteit te lijf te gaan in Nw.Koffiekamp. Er is vastgesteld dat de sociale controle, die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan het in stand houden van goede normen en waarden, in ere hersteld moet worden. De jongeren moeten tot het besef gebracht worden dat zij bestaan dankzij de ouders. Respect en eerbied dienen weer die plaats in te nemen binnen Koffiekamp.

Verder is reeds vastgesteld dat ter ondersteuning van het leiderschap binnen de Koffiekamp gemeenschap er een intensievere interactie bevorderd zal worden tussen jongeren en dorpsleiding. Het Koffiekamp Collectief zal daarbij via twee belangen organisaties in het dorp, namelijk Makamboa en de vrouwenorganisatie continu zijn bijdrage leveren voor wat betreft het naleven van afspraken die gemaakt zijn en die vervat zullen worden in een ordereglement welke op een grote krutu van 22 september aangenomen zal worden. Het drugsgebruik en alle andere vormen van criminaliteit zullen met behulp van daarvoor in aanmerking komende autoriteiten tot het absolute aanvaardbare niveau teruggedrongen worden.

De kerk zal wederom de voorbeeldige plaats en rol moeten innemen c.q.vervullen in de Koffiekamp gemeenschap.
Op zondag 2 uur komt er een derde vergadering te Pontbuiten in de Parochiezaal van de EBGS. De slotvergadering waarbij alle besluiten van de deelvergaderingen aangenomen zullen worden vindt plaats op 22 september te Nw.Koffiekamp.

Bert Eersteling
Namens het Koffiekamp Collectief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May