Bio-energiecentrale Greenheart eind 2013 in werking
06 Sep 2013, 13:30
foto


Eind 2013 zal de bio-energiecentrale van Greenheart in Apoera operationeel zijn. Het gaat om een 1.5 megawatt stoomturbine, die uitgebreid kan worden tot 2.7 megawatt. Houtafval zal omgezet worden om groene, schone, energie op te wekken.


De bio-energiecentrale zal volgens Greenheart zorgen voor de benodigde energie om de Apoera houtzagerij te draaien. Hierdoor zal de uitstoot van koolstof wezenlijk verminderen door het verbruik van maximaal 1,6 miljoen liter diesel per jaar te elimineren.

Chief Executive Officer van Greenheart Judson Martin deelt mee dat de levering van de bio-energiecentrale onderdeel is van aanzienlijke investeringen in de bosbouwsector. Greenheart verwacht dat door verkoop en marketing inspanningen, een hoge kwaliteit FSC-gecertificeerde duurzame bosbouwproducten te kunnen exporteren vanuit Suriname naar markten over de hele wereld.

Regional Operations Manager van Greenheart Suriname, Tony Wood stelt in het vooruitzicht dat de nieuwe wereldklasse bio-energiecentrale van de Apoera’s houtverwerkingsfabriek gekopieerd zal worden naar alle vestigingen in de regio. Greenheart zegt de verdere ontwikkeling in de houtverwerkingsindustrie ter hand te nemen in overeenstemming met de Suriname wet- en regelgeving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May