Politiek vindt oplossing in ontheffingen op Minov
06 Sep 2013, 02:00
foto


De kwestie rond de ontheffingen op het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is politiek opgelost. De gesprekken met onder andere vicepresident Robert Ameerali en de top van de Pertjajah Luhur (PL) heeft erin geresulteerd dat de ontheffingen van toppers van de partij op een 'bevredigende wijze' zijn afgewikkeld. De raad van ministers heeft de ontheffingen op voordracht van minister Ashwin Adhin dinsdag goedgekeurd. Ook de bewindslieden van PL hebben geruisloos meegewerkt.

PL had een onderhoud met president Desi Bouterse, hield een partijtop en schreef een spoedbrief aan de regeringsleider over deze kwestie. De ontheffing van Kenneth Karijomengolo, onderdirecteur administratieve diensten, en Hendrik Jamaloodin van de Technische Diensten moest onmiddellijk ingetrokken worden. PL heeft gedaan gekregen dat beleidsadviseur Jamaloodin nog officieel benoemd is als onderdirecteur Technische Diensten. Hij had een jaar en zeven maanden waargenomen in deze functie. Daarna is hij onmiddellijk ontheven. Door deze benoeming is zijn financiële positie verbeterd.

Uitgebreid naar meer
Behalve Karijomengolo en Jamaloodin verving Adhin nog drie toppers op het departement. Vier van de vijf komen uit de gelederen van PL. Directeur Grace Malm-Lackin wordt vervangen door onderdirecteur Kenneth Biervliet. Leonel Soetosonojo onderdirecteur Beroepsonderwijs Onderwijs en Claudia Palas, hoofd Bureau Nijverheidsonderwijs zijn ook vervangen.

In het politiek overleg is besloten dat Jamaloodin ontheven wordt als onderdirecteur en niet als beleidsmedewerker. De personeelswet voorziet er in dat een ambtenaar die langer dan een jaar heeft waargenomen, recht heeft in die functie benoemd te worden. Hoewel velen jarenlang waarnemen, worden zij uiteindelijk toch niet benoemd in de functie. Voor Jamaloodin was dat een eis van PL die gehonoreerd is.

Palas heeft in haar functie gediend zonder dat daarvoor een resolutie was geslagen. Dat is nu in orde gemaakt en is haar ontheffing dan ook als hoofd van het Bureau Voortgezet Onderwijs. Op Biervliet na zijn er voor de andere functies nog geen vervangers aangesteld. Palas en Soetosonojo hebben intussen een functie aangeboden gekregen in de nieuwe coördinatie unit van het Minov, die zich onder andere bezighoudt met hervormingen in het onderwijs. Karijomengolo en Jamaloodin zitten voorlopig in afwachting van een andere functie nog thuis met verlof. Ook Malm is nog met verlof. Haar is wel al een nieuwe functie aangeboden. Echter is het niet zeker of de gewezen directeur deze zal accepteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May