Bee hoopt dat banken Marowijne niet blijven discrimineren
05 Sep 2013, 02:00
foto
De noodtoestand in Marowijne, Para, Brokopondo, Commewijne en Sipaliwini is sinds september 1989 opgeheven.


De meeste banken doen nog steeds geen zaken in het district Marowijne. Parlementariër Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) zegt aan Starnieuws dat de meest voor de hand liggende reden is dat nog steeds ervan uitgegaan wordt dat er een noodtoestand heerst in het district. Het publiek ondervindt er last van. Onlangs heeft Bee de coöperatieve bank Godo ervan kunnen overtuigen dat de gedeeltelijke noodtoestand die bij staatsbesluit was afgekondigd, sinds 1989 is opgeheven.


Bee heeft uitgezocht dat diverse banken nog werken met een oud staatsbesluit waarbij in Commewijne, Marowijne, Para, Brokopondo en Sipaliwini de noodtoestand gold. In Commewijne zijn er diverse commerciële bankinstellingen, maar in Marowijne blijken banken nog een vrees te hebben, zegt het assembleelid.

"Nu het duidelijk is dat per staatsbesluit de noodtoestand voor het gehele land allang is opgegeven, dat meer banken in Marowijne zaken zullen gaan doen met het publiek", stelt Bee. Ook werkt de onwetendheid rond het opgeheven noodtoestand bij staatsbesluit door naar de toeristensector. Nog steeds krijgen toeristen adviezen dat het district niet veilig zou zijn. "Het wettig gezag is aanwezig in het district. De veiligheid is gewaarborgd", benadrukt Bee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May