Abrahams eist via rechter rectificatie van Parbode
05 Sep 2013, 00:00
foto


Ex-minister Ramon Abrahams (Openbare Werken) heeft een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen het maandblad Parbode. Dit blad heeft in zijn editie van augustus aangegeven hoe Abrahams zich heeft verrijkt. Anonieme bronnen melden dat ze geld in een enveloppe moesten afgeven om onderhands werk gegund te krijgen. "Ik moest SRD 80.000 cash in een gesloten enveloppe afleveren", zegt een van de niet met name genoemde bronnen.

Abrahams heeft via zijn raadsman Irvin Kanhai van Parbode een rectificatie geëist. Kanhai deelt Starnieuws mee dat de zaak op 3 oktober voorgaat. Het blad heeft niet gerectificeerd, waardoor via de rechter wordt gevraagd dat Parbode zijn verontschuldiging publiekelijk aanbiedt. Er is ook een schadevergoeding van SRD 1 miljoen geëist.

Een testcase
Hoofdredacteur en schrijver van het gewraakte artikel De affaire Abrahams; Stelen in de politiek loont Armand Snijders zegt aan Starnieuws dat de corruptie in de politiek aan de kaak is gesteld. "Wij hebben veel anonieme bronnen gebruikt. Mensen durven niet te praten uit represaille. We kunnen onze bronnen ook niet prijsgeven. Voor ons is het een testcase hoe de rechter ermee om zal gaan. Het gaat om klokkenluiders", zegt Snijders.

Kanhai merkt op dat in het artikel met stelligheid beweringen worden gedaan die schadelijk zijn voor zijn cliënt. De advocaat betoogt dat zonder bewijzen het blad ernstige beschuldigingen heeft geuit. "Op deze manier kan je je niet beroepen op het bedrijven van journalistiek. Ik heb een tien pagina's tellend rekest ingediend en heb precies aangegeven in welke bewoordingen wij de correctie willen hebben", zegt Kanhai. Snijders zegt in dit stadium niet te diep in te zullen gaan op de rechtszaak. "Mensen zijn bang voor represaille, daarom willen zij anoniem blijven. We hebben tientallen mensen gesproken", voert de Parbode hoofdredacteur aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May