Rijstorgaan en HJ Group bieden landbouwers tractoren aan
04 Sep 2013, 09:30
foto


Het Rijstorgaan biedt samen met de HJ Group Nickerie de landbouwers drie verschillende varianten tractoren voor de landbouwsector aan. Volgens Badresein Sital, coördinator van het Rijstorgaan, zijn er reeds vijftig tractoren geïmporteerd. De prijzen zijn erg scherp, deelt Sital mee aan Starnieuws.

Sital merkt op dat de aankoop van deze tractoren mogelijk is gemaakt na hernieuwing van de diplomatieke relatie tussen Suriname en de Islamitische Republiek Iran. De tractoren van het merk ITMCO, die net als de Massey Ferguson Tractoren zijn, hebben drie prijzen. De prijzen variëren tussen US$ 22.000 en US$ 30.000. Ook de onderdelenvoorziening is gegarandeerd en de koper krijgt zes maanden garantie.

Deze tractoren zijn slechts voor de landbouwsector bedoeld. Er zijn minimaal drie voorwaarden waaraan de koper moet voldoen: de koop moet contant zijn, daarnaast wordt er een koopovereenkomst opgemaakt, waarin duidelijk is aangegeven dat de koper de tractor twee jaren lang niet mag doorverkopen en slechts voor landbouwdoeleinden mag gebruiken.
Sital zegt dat hiermee een groot probleem binnen de rijstsector opgelost wordt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May