Gajadien: Pg moet optreden tegen roof natuurlijke hulpbronnen
03 Sep 2013, 12:42
foto
Asiskumar Gajadien na de indiening van stukken bij het Openbaar Ministerie. Hij wil een onderzoek naar roof van de natuurlijke hulpbronnen. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) heeft als burger een pakket documenten afgegeven aan het Openbaar Ministerie voor een onderzoek naar vermeende frauduleuze handelingen die door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zouden zijn gepleegd. Volgens Gajadien vindt er roof plaats van de natuurlijke hulpbronnen. Er wordt hier niet tegen opgetreden.

Gajadien zegt in gesprek met journalisten dat hij diverse malen aandacht heeft gevraagd hiervoor in De Nationale Assemblee. Hij heeft ook brieven geschreven naar president Desi Bouterse. Er is nooit antwoord opgekomen. Daarom heeft hij deze stap gedaan en heeft nu stukken overgelegd.

"Het Openbaar Ministerie is het vervolgingsapparaat, waar ook onderzoek plaatsvindt", zegt Gajadien. Hij heeft geloof in de rechtsstaat vandaar zijn stap naar de procureur-generaal (pg). Het assembleelid zegt dat hij met zijn actie naar het Openbaar Ministerie gedaan wil krijgen dat belangen van het land worden veilig gesteld. Hij merkt op dat als er geen stappen ondernomen zullen worden, er nog wettelijke mogelijkheden zijn om verder te gaan. Hij heeft aangegeven dat het hier gaat om oplichting en valsheid in geschrifte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May