Curaçao North Sea Jazz qua organisatie succesvol
03 Sep 2013, 04:00
foto
Voor velen was het optreden van Prince een van de hoogtepunten van het Curaçao Nort Sea festival.


Voor velen was het hoogtepunt van dag van het Curaçao North Sea festival 2013 het optreden van Prince. Samen met zijn New Power Generation band, bestaande uit onder andere twaalf blazers, trad hij ruim twee en een half uur op. In principe moest hij anderhalf uur optreden maar 'his purple highness' bleef de show verlengen met maar liefst vier toegiften. Het leek er zelfs op dat het publiek de andere twee optredens gepland na Prince, onder andere van de Roots, was vergeten. De menigte ging voldaan naar huis nadat Prince 'uiteindelijk' zijn optreden afsloot.

De vierde editie van Curaçao North Sea Jazz trok volgens een voorlopige schatting 17.000 bezoekers. Dat is vergeleken met voorgaande jaren ietsje minder. Echter mag de organisatie wel terugkijken op een succesvol festival. De organisatie kwam een aantal problemen te boven, waaronder afzeggingen van jazzveteraan Sonny Rollins en R&B-zanger Usher. Ook het optreden van José James, een week voorafgaand aan het festival, werd afgezegd omdat de zanger tijdens de soundcheck zijn trommelvlies beschadigde. De perikelen rond Dutch Caribbean Airlines (DAE) zorgde ook voor de afname van het aantal bezoekers. Bijkans 400 Surinaamse bezoekers hadden via DAE een vlucht geboekt voor het evenement.

Duurzaamheid
Desondanks hebben sterren zoals Diana Ross, Marc Anthony, Gladys Knight, Toto en Prince het publiek kunnen vermaken. Volgens Ann Hermelijn is het evenement flink gegroeid qua organisatie. “Hoewel het aantal bezoekers en de sfeer veel minder was dan de vorige jaren, is de organisatie wel voorruit gegaan. Ik vond ook wel fijn om te zien dat er veel meer 'locals' op de werkvloer waren. Dat getuigt van duurzaamheid op organisatorisch vlak.”

Mede-organisator Percy Pinedo zegt dat de uitdagingen deze keer waren, het boeken van de diverse artiesten en het evenaren van het succes van de vorige drie edities. Dat is ook gelukt. Het doel was ook net als de voorgaande keren, het aantrekken van toeristen naar Curaçao in het laagseizoen. Dit streven is gehaald. “De situatie van DAE heeft weliswaar een domper gelegd op het geheel, maar door medewerking van Insel Air kon een groot aantal gedupeerden worden geholpen het festival toch nog te bezoeken", geeft Pinedo aan. Hij kondigt nu reeds de vijfde editie van het evenement aan.

Kevin Headley
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May