Tasmara Pique en Franky Koffie Caricom jeugdambassadeurs
03 Sep 2013, 01:00
foto
Tasmara Pique en Franky Koffie nieuwe Caricom jeugdambassadeurs. (Beeld: René Gompers)


Tasmara Pique en Franky Koffie zijn de nieuwe Caricom jeugdambassadeurs voor Suriname. De verkiezingen op de University Guesthouse hadden een heel spannend verloop. De nieuwe jeugdambassadeurs nemen het roer over van Raynell Enfield en Abigail Misidjan.

Twee mannelijke en vier vrouwelijke kandidaten hadden belangstelling voor de post. Ze hielden elk een presentatie in het Engels. Zij moesten aangeven waar zij zich sterk voor zouden maken, waarom en hoe. Na de presentatie volgde een strenge vragenronde in het Nederlands. Enkele kandidaten slaagden erin de leden van het Jeugdparlement te overtuigen van hun plannen en inzichten. Anderen waren niet concreet en kwamen niet goed over.

Van de dertig Jeugdparlementariërs waren er 24 aanwezig. Pique won in een nek aan nek race met één stem meer van Mahindra Jokil. Met negen stemmen stelden de jongeren Pique aan als hun vrouwelijke vertegenwoordiger in de Caricom.

Twee stemrondes
Het Jeugdparlement had twee stemrondes nodig om te kiezen tussen Franky Koffie en Ricardo Pollard. Bij de eerste stemronde hadden de kandidaten elk 11 stemmen binnen. Twee stemmen waren ongeldig. Voordat overgegaan werd naar de tweede stemronde, was er een korte discussie over het wel of niet verdagen van de vergadering. Vier leden hadden namelijk de zaal verlaten. Voor sommige leden zou het niet eerlijk zijn naar de kandidaten toe. Het ander deel stond er op om de zaak af te ronden en om niet nodeloos kosten te maken. Koffie won uiteindelijk met 12 stemmen.

Koffie heeft Economie gestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit. Hij is werkzaam bij Choi. Pique studeert Rechten en is nauw verbonden aan jeugdwerk. Zij is de coördinator van het schoolpakkettenproject. De jeugdambassadeurs zijn voor twee jaren gekozen.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May