Personeel Bureau Dak- en Thuislozen weer niet uitbetaald
03 Sep 2013, 06:00
foto


Werknemers van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) hebben voor de maand augustus nog geen salaris ontvangen. "Ze hebben wel hun loonslip gekregen. En dat sinds de vorige week woensdag”, zegt bondsvoorzitter Murwin Leeflang aan Starnieuws. Het zorgt volgens hem alleen maar voor irritatie en bezorgdheid bij de werknemers.

“We zijn in de vakantieperiode. De mensen moeten de nodige schoolinkopen doen”, zegt de bondsvoorzitter. Hij vindt het lastig dat het laat uitbetalen een structureel karakter begint te krijgen. “We hebben in juni afspraken gemaakt met de directeur dat zaken beter aangepakt zouden worden”, brengt Leeflang in herinnering. De werknemers zijn bezorgd over de slechte communicatie vanuit de leiding.

De mensen raken helemaal gedemotiveerd van de situatie die al maanden duurt. Deze trend moet nu echt gaan veranderen bij BDT, vindt Leeflang. “Als dit blijft voortduren, zal de kwaliteit van de zorg achteruit gaan”. Hij merkt op dat als de lonen niet behoorlijk worden uitbetaald, het onduidelijk is hoe het bestuur van BDT het wensenpakket zal inwilligen. De bond zal het personeel vanmorgen toespreken. Directeur Atie Balimoi van BDT om commentaar gevraagd, is kortaf: "Ik heb daarover geen informatie voor de pers!"

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May